Begravningsblommor Sunne

Att visa de anhöriga sitt deltagande i sorgen efter en familjemedlems bortgång, genom att skicka blommor till begravningen, är en mycket gammal tradition. Det är också ganska vanligt att man skickar begravningsblommor hem till familjen.

Oftast kan begravningsbyrån vara behjälplig med beställning av olika begravningsblommor, och de ser också till att de levereras till ceremonin i god tid. Du kan också själv gå till en blomsterhandel och beställa dina blommor. Många florister kör också gärna ut blommorna, mot en mindre avgift. Men självklart kan du själv ta med dig blommorna och lämna vid begravningen.

Vilka begravningsblommor ska jag köpa?

När man som anhörig ska planera blomsterarrangemanget till begravningsceremonin kan det vara bra att känna till att det inte finns några direkta regler eller måsten. Du väljer helt enkelt efter din egen smak.

Ändå kan man försöka hålla i minnet att välja begravningsblommor efter hur de passar ihop. Det skapar en vacker helhet om man väljer färger som matchar varandra.

Det finns olika typer av blomsterarrangemang, och de ser lite olika ut beroende på hur de ska användas. Vilka blommor du köper beror också på vilken roll du har i begravningsceremonin – alltså om du är gäst på begravningen, eller om du är den som planerar begravningen.

  • Kistdekorationen är ett blomsterarrangemang som är större än de övriga, och är avsedd för att ligga på kistan under ceremonin. I regel är det dödsboet som beställer denna. Det finns både liggande och stående kistdekorationer. Om kistan är prydd av ett s.k. bårtäcke får man oftast inte lägga blomsterarrangemang på kistan, och då väljer man istället en stående dekoration som placerar på golvet bredvid kistan.
  • Ibland hålls begravningen med urna istället för kista, och då beställer dödsboet istället en urndekoration.
  • De som är gäster på en begravning beställer vanligen någon form av sorgdekoration eller krans, där man skrivit en sista hälsning till den avlidne på ett band eller kort. De anländer till ceremonin i förväg och placeras ut runt kistan innan ceremonin börjar.
  • Det är också vanligt att begravningsgästerna har med sig en handblomma. Vid den så kallade defileringen går gästerna fram till kistan för att ta ett sista farväl och i samband med detta är det vanligt att man lägger en blomma på eller jämte kistan.

Varje årstid har sin charm – Begravningsblommor Sunne

Varje säsong bjuder på en enastående flora med mängder av vackra blommor, som skiftar för varje årstid. Det kan vara praktiskt att välja blommor efter årstid, då vissa blommor kan vara svåra att få tag i under delar av året.

våren handlar mycket om ljusa färger och pastellfärger. Tulpaner är populära så här års, liksom orkidéer, liljor och liljekonvalj.

Under sommaren kommer de starka färgerna fram. Under denna period fungerar egentligen vad som helst och allt som har glada och starka färger fungerar fint.

När hösten är i antågande kommer alla dessa fantastiska färger till liv. Höstens underbara färger i orange, gult, rött och brunt blir till fantastiska blomsterarrangemang.

vintern ser man ofta lite djupare och mörkare färger, och dekorationer som går i guld och glitter. Och ofta ser man vita buketter, som för att återspegla snön. Mistelkransar och amaryllis är populära, särskilt runt julhögtiderna.

Kom ihåg att detta är bara förslag. Du väljer precis hur du vill, och ingenting är ”fel”.